Dia mundial contra MONSANTO

CONVOCATÒRIA INTERNACIONAL CONTRA MONSANTO

Concentració

25 de maig

12’00 hores

Plaça de Manises de València,

Els transgènics, associats a grans empreses transnacionals i a l’ús de productes químics per al seu cultiu, són una amenaça per a la nostra salut, el medi ambient i l’agricultura. Provoquen la desaparició dels agricultors i agricultores, exclosos d’un model productiu afermat pels Organismes Genèticament Modificats (OMG) per deixar camp obert al agronegoci i la pèrdua de la Sobirania Alimentària, vulnerant el dret a decidir què mengem i què conreem.

En l’Estat espanyol es concentra gairebé el 90% de la producció de transgènics de tota Europa, quan països com França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Grècia, Bulgària, Luxemburg, Suïssa, Irlanda, Hongria o Àustria han prohibit aquests cultius als seus territoris en suscitar seriosos dubtes sobre els seus efectes en la salut i en el medi ambient.

Per què marxem?

– Recerques científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto poden conduir a problemes greus de salut, com el desenvolupament de tumors, infertilitat i defectes congènits. 

– En diferents estades institucionals espanyoles, europees i nord-americanes existeixen clares pràctiques de lobby i conflictes d’interès que aconsegueixen emmotllar les legislacions i aprovacions sobre cultius transgènics a favor de companyies com Monsanto, incloent exclusius drets de patents sobre les llavors i composició genètica i dinamitant els drets dels ciutadans i ciutadanes, ja siguin consumidores o productores.

– Recentment, el Congrés d’EUA i el president Obama va aprovar la llei H.R.933, més conegut com ¨Monsanto Protection Act¨ que, entre altres coses, nega autoritat a les corts federals per cessar la plantació i venda de collites transgèniques al marge que representin un risc per a la salut dels consumidors. 

– Els productes de Monsanto són perjudicials per al medi ambient, per exemple, els científics van determinar que les plantacions OMG i els seus pesticides han causat la mort massiva d’abelles al voltant del món.

Quines són les solucions que defensem?

– Votar cada dia, amb els nostres diners, comprant productes locals i ecològics i boicotejant les empreses i supermercats que utilitzen transgènics en els seus productes.

– Exigir que s’etiquetin els productes transgènics perquè les i els consumidors puguin prendre decisions informades.

– Demanar la prohibició del cultiu OGM a l’Estat espanyol.

– Fer una crida per sol·licitar més recerca científica independent sobre els efectes en la salut dels OMG.

– La derogació de les disposicions pertinents de la llei “Monsanto Protection Act.” dels EUA.

– Responsabilitzar als executius de Monsanto i tots els polítics que recolzen Monsanto a través de la comunicació directa, periodisme, mitjans de comunicació, xarxes socials, etc.

– Informar al públic sobre els secrets de Monsanto i els beneficis de l’agricultura ecològica, un model ja provat en la pràctica i que pot alimentar al Mon.

– Prenent el carrer per mostrar al món i Monsanto que no anem a permetre aquestes injustícies de mans creuades.

També t'interessarà...

Publicaciones més populars